350 spændende almene boliger på vej i Aarhus

13. august 2020   |   JFP a/s  |  Flere pressemeddelelser

JFP a/s skal bygge 350 bæredygtige, almene boliger til den almene boligorganisation Østjysk Bolig på den gamle Journalisthøjskole grund i Aarhus Nord.

Ved en arkitektkonkurrence har totalentreprenørfirmaet JFP - Jørgen Friis Poulsen a/s netop vundet opgaven med at opføre 50 familieboliger og 300 ungdomsboliger på den gamle Journalisthøjskoles grund på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus. Bygherre er Østjysk Bolig, og de 350 boliger er almene lejeboliger.


Flot og gennemtænkt projekt


– Årsagen til, at det netop blev Jørgen Friis Poulsens team, der vandt konkurrencen, er, at de kom med det mest spændende bud af de deltagende totalentreprenørfirmaer, fortæller Østjysk Boligs direktør, Allan Søstrøm.


At det derudover også er et bæredygtigt projekt, er vigtigt for Østjysk Bolig, der har som målsætning at bygge og arbejde så bæredygtigt som muligt.

– Der er ingen tvivl om, at JFP og deres team har lavet et fantastisk flot og gennemtænkt projekt med fokus på åbenhed og gode fællesarealer, og det er også derfor, de har vundet konkurrencen, men at de derudover også har lavet et projekt, der er bæredygtigt, tæller absolut op, forklarer Allan Søstrøm.

Vestereng i baghaven

De 350 nye almene boliger forventes at stå klar til indflytning omkring sommeren 2023 – således, at det hænger sammen med studiestarten i september.
Østjysk Bolig glæder sig over at skulle bygge på netop den placering i det nordlige Aarhus.

– Der sker virkelig mange ting omkring Olof Palmes Allé pt. Det er en bydel i stor udvikling med Aarhus Universitetshospital lige for enden af vejen, supercykelsti og masser af uddannelsesinstitutioner tæt på. Derudover ligger Vestereng lige bagved med gode muligheder for at komme ud i naturen, og for både børnefamilier og studerende er det et stort plus at være tæt på det hele, vurderer Allan Søstrøm. 

FO Aarhus har købt Journalisthøjskolens gamle hovedbygning, der som det eneste bevares. I hovedbygningen skal der være forskellige fælleslokaler, som hele områdets beboere kan bruge. Der vil også blive lavet en café, der skal drives som en socialøkonomisk virksomhed. Desuden skal Ovartaci-museet, der pt. ligger på Psykiatrisk Hospital og udstiller kunst lavet af en psykiatrisk patient gennem 56 år, flytte ind.

Gode fællesarealer

Også JFP a/s glæder sig over, at det var dem, der vandt konkurrencen.
– Vi glæder os meget til at skulle føre vores idéer ud i livet, og vi er sikre på, at det bliver et fantastisk byggeri at flytte ind i om et par år. Vi har haft stor fokus på gode fællesarealer – blandt andet tagterrasser og gode grønne områder mellem blokkene – og det er vi sikre på, de mange beboere vil blive glade for. Samtidig har vi netop afleveret den nye Journalisthøjskole i Aarhus, så vi er stolte over også, at være blevet valgt til at forvandle de gamle arealer til et attraktivt boligområde, udtaler CEO, Jesper Friis Poulsen fra JFP a/s.

Teamet

Teamet består foruden JFP af RUM, Sweco, Reiulf Reimstad og Green sustainable Landscape. JFP bygger i øjeblikket Generationernes Hus i Aarhus sammen med RUM, Sweco og Reiulf Reimstad, og gruppen har bevist, at de med deres forskellige fagligheder kommer med gennemarbejdede og bygbare løsninger.

Kontakt

Allan Søstrøm, direktør i Østjysk Bolig: als@ojba.dk // 26 31 35 00

Jesper Friis Poulsen, CEO i JFP a/s: j@jfp.dk// 40 91 02 82