20 år med ølfestivaler

15. oktober 2021   |   Danske Ølentusiaster  |  Flere pressemeddelelser

I 2021 er det 20 år siden Danske Ølentusiaster lavede deres første “ølfestival”, og efter halvandet år med restriktioner er der særligt meget at fejre.

Danmarks største forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster holder deres årlige ølfestival i Lokomotivværkstedet i København fredag d. 22. oktober og lørdag d. 23. oktober. Gæster kan her møde bryggere fra hele landet, der står klar til at præsentere deres øl og tage en snak om hvordan det er lavet.

På årets Ølfestival kan du blandt andet møde vinderen af Årets Danske Bryggeri 2020, Det Lille Bryggeri, Frederikshavn Bryghus, der laver Danmarks største øl og Gamma Brewing Company, der netop har vundet Børsens Gazelle Pris. Men det er slet ikke nok kun at nævne disse tre. Der er langt flere bryggerier, som bare skal smages på årets Ølfestival.

Danske Ølentusiaster har efterhånden en stor erfaring i at lave ølfestivaler, og det er i år deres 26. af slagsen fordelt over de sidste 20 år – lige med undtagelse af sidste år selvfølgelig. Da den første Ølfestival blev lavet eksisterede ordet ikke, og foreningen valgte derfor at tage et registreret varemærke på navnet. Det kan lyde helt skørt i dag, men det skal ses i lyset af et øldanmark, som ikke gjorde meget ud af sig selv. Det var stadig i ølrevolutionens spæde start, og det at møde den eller de bryggere, der havde lavet øllet var ikke set før. Det er først kommet sidenhen, bl.a. med foreningens Ølfestival og mange arrangementer ude i de 50 lokalafdelinger.

Inspirationen til de første ølfestivaler stammer fra Belgien, som en del ølentusiaster besøgte i slutningen af halvfemserne, men siden har Danske Ølentusiaster overhalet Belgien både med hensyn til bryggerier og antallet af øl. Stille og roligt voksede festivalerne og publikumsrekorden er på godt 13.000 glade ølsmagere.

“Vi er utroligt stolte af den lange tradition vores Ølfestivaler har fået”, siger landsformand Klaus Rehkopff. “Det, at vi en gang om året kan mødes til så stort et arrangement, medlemmer, bryggere, frivillige og selvfølgelig hr. og fru Danmark, er utroligt vigtigt, og måske er endnu mere vigtigt efter halvandet år med corona-restriktioner. Vi har brug for at mødes og tale om øllet – det har altid været der, hvor vi som forening har været stærkest.”

Danske Ølentusiaster prøver for første gang i år at dele Ølfestivalen op i sessioner á fem timer. På den måde sikres der plads i hallen og mindre kø ved bryggeriernes stande. Man kan også bestille mad på forhånd, så der er tid til at koncentrere sig om det virkeligt vigtige – øllet.

Danske Ølentusiaster arbejder for et mangfoldigt udbud af bryggerier, øl og øltyper. Foreningen oplyser og skaber debat om øl, støtter og stimulerer håndbrygning og dansk bryggekunst, sikrer øl en respektfuld behandling samt varetager ølforbrugernes interesser. Desuden repræsenterer Danske ølentusiaster de danske ølforbrugere i Forbrugerrådet, i Dansk Retursystems kontaktudvalg og i den europæiske ølforbrugerorganisation EBCU,og arbejder dermed politisk på både nationalt og internationalt plan for at sikre gode vilkår for ølforbrugerne.

Læs mere og køb din billet på ølfestival.dk

Har du brug for mere information, er du velkommen til at kontakte den presseansvarlige, Helene Withington på 2289 3400 eller hw@ale.dk.

Kontaktperson:

Helene Withington

22893400

hw@ale.dk

Afsender:

Danske Ølentusiaster

22893400

hw@ale.dk