17-årige Emma inviterer unge til klima-workshop

21. november 2019   |   MESSE C Fredericia  |  Flere pressemeddelelser

Unge sætter sig sammen den 12. december og udvikler challenges til ”klima-topmødet” RE:DO 2020 i Fredericia

Om et år har MESSE C Fredericia premiere på RE:DO 2020, hvor forskere, iværksættere, virksomheder, designere og investeringspartnere sammen skal skabe 10 konkrete koncepter, som virkelig rykker noget for klimaet, den grønne omstilling og FN’s verdensmål.

Forberedelserne til det ambitiøse, internationale projektværksted er i fuld gang, også hos den 17-årige gymnasieelev og klimaaktivist Emma Hewison fra Fredericia.

Hun er med til at arrangere en workshop den 12. december, hvor klimabevidste unge kan lade grønne forslag og ideer få frit løb. Målet er, at de i fællesskab udarbejder to-tre udfordringer til RE:DO – konkrete opgaver, som ”klima-topmødet” i Fredericia skal forsøge at løse.
- Jeg tror på, vi kan bidrage med spændende og anderledes indspil til RE:DO. Vi har et andet udgangspunkt og perspektiv end ældre generationer, fastslår Emma Hewison.

Hendes passion for klimakampen blev vakt af den jævnaldrende Greta Thunberg, og gymnasieeleven er blandt andet aktiv i Thunbergs ”Fridays For Future”-bevægelse. Emma Hewison er også initiativtager til en klimagruppe på Fredericia Gymnasium, ”FG Klima”.

Fokus på ”DO”
Med uddannelse, håndbold og et fritidsjob har den 17-årige ikke svært ved at fylde kalenderen ud. Men efter gymnasiet påtænker hun et eller flere sabbatår, hvor hun går ind i klimaarbejdet for fuld styrke.

- Nogle gange har man mest lyst til at lukke hele klimaspørgsmålet ude, for det er så svært og lidt skræmmende. Men jeg synes ikke, jeg kan tillade mig at kigge den anden vej. Jeg har et ansvar – det har vi alle sammen, mener Emma Hewison.

Hun er glad for at være inddraget i RE:DO og for hele konceptet bag det internationale projektværksted i MESSE C.
- Jeg kan rigtig godt lide ordet ”DO” i RE-DO, for det handler netop om at gøre noget. Kloden kan ikke klare flere år med mere snak end handling, understreger Emma Hewison.

Workshoppen for de unge foregår i MESSE C Fredericia torsdag den 12. december klokken 16-20. Interesserede kan tilmelde sig via www.redosummit.com eller ved henvendelse til projektkoordinator Ida Hahn, MESSE C, ih@messec.dk.
RE:DO 2020 finder sted den 11.-13. november 2020. Se evt. mere på www.redosummit.com.

Kontaktperson:

Projektleder Jørgen Kronborg

27770044

jk@messec.dk

Afsender:

MESSE C Fredericia

Vestre Ringvej 101
7000 Fredericia

75922566

messec@messec.dk

http://www.messec.dk