126-årige Indulak a/s parrer erfaring med den allernyeste teknologi

15. maj 2015   |   Indulak a/s  |  Flere pressemeddelelser

Med investeringen i et nyt automatisk pulveranlæg fra schweiziske GEMA er den silkeborgensiske virksomhed med helt fremme på et marked, der stiller høje krav til kvalitet, pris og korte produktionstider

Indulak startede som malerforretning helt tilbage i 1889, og virksomheden var med blandt de første, da pulverlakering i 1960'erne blev introduceret på det danske marked.
Virksomheden har siden støt og målbevidst arbejdet sig frem til positionen som en af landets største og førende specialister i branchen.

GEMA-pulveranlægget, der er leveret af firmaet G.A. Hansen A/S, sikrer i endnu højere grad end tidligere en ensartet, høj kvalitet af lakeringen, hver gang et emne køres gennem anlægget. 18 pulverpistoler og fire traverstyringer sørger for, at resultatet bliver præcis som kunden har bedt om. Processen er hele tiden under fuld kontrol af Indulak-medarbejderen, der styrer anlægget fra pulten, hvorfra der hele tiden er overblik over, hvad der foregår.

Udover at sikre en altid høj kvalitet af pulverlakeringsarbejdet, øger det nye anlæg produktionskapaciteten betydeligt. Et særligt kabinesystem for hurtigt farveskift, Equiflow, gør det muligt hurtigt at omstille anlægget, og derfor behøver det kun stå stille ganske kort tid ad gangen.

- Det gør også, at vi har fået en større fleksibilitet, og overordnet er målet med investeringen naturligvis at være med helt fremme på markedet og tilbyde vore kunder den allerbedste kvalitet til en god og konkurrencedygtig pris, forklarer Indulaks ejer og direktør Peter Lynge Jensen.

Han fremhæver pulverlakering på varmforzinket stål til udendørs brug som en af de processer, han forventer stor fremgang for i de næste år. Indulak har i kraft af den tyske GSB-godkendelse i flere år kunnet tilbyde fem års garanti på udendørs lakering af aluminium. En sådan godkendelse foreligger endnu ikke for varmforzinket stål, men processen er i realiteten lige så holdbar.

- Vi oplever allerede nu en pæn efterspørgsel på pulverlakering af varmforzinket stål, og det er helt klart et forretningsområde, vi vil satse på i fremtiden, siger Peter Lynge Jensen.

 

((((Billedtekst)))): 

Teknisk direktør Finn Christensen (th) fra G.A. Hansen, der har leveret pulveranlægget, samler sammen med Indulaks direktør Peter Lynge Jensen op på de første måneders erfaringer med det automatiske pulverlakeringsanlæg fra schweiziske GEMA. Foto: Jørgen Ploug.

Kontaktperson:

Peter Lynge Jensen

20282911

plj@indulak.dk

Afsender:

Indulak a/s

Klintevej 6
8653 Them

86849021

info@indulak.dk

http://www.indulak.dk