SF går på gaden for SU’en

29. august 2011   |   SF Ungdom  |  Flere pressemeddelelser

SFs uddannelsesordfører Nanna Westerby går sammen med SF Ungdom på gaden i protest mod regeringens SU forringelser mandag d.29/8 kl. 10. ved Storkespringvandet i København.


SF vil erstatte regeringens økonomiske pisk med gulerødder og delerderfor gulerødder ud til Københavnerne mandag formiddag sammen med udklædte ”LarsLøkke” kloner, der vil dele pisk ud.

”Regeringen tisser i bukserne for at holdevarmen. De gennemfører en usympatisk besparelse i dag, der udvikler sig til enbombe under dansk økonomi i fremtiden. For når man tager et år af SU-periodenfor så mange studerende, så vil flere unge droppe ud af deres uddannelser. Dethar vi ikke råd til”, siger Nanna Westerby, uddannelsesordfører for SF.

SF er en delaf SU-forligskredsen og har dermed vetoret i forhandlingerne om regeringensforslag. Her har SF fra start gjort det klart, at partiet ikke deltager iforringelser af SU’en.

”SF vil ikke være med til at skære ned påSU’en. Det har vi også meddelt forligskredsen. Nu må valget afgøre, hvad derbliver til virkelighed: Hvis regeringen får flertal og bryder forliget, kan degennemføre deres besparelser. Hvis SF kommer i regering, vil vi ikke være medtil at forringe SU’en. Det er nemlig tudetosset at gøre det sværere for de ungeat tage en uddannelse, når vi netop har brug for uddannet arbejdskraft ifremtiden.”, siger NannaWesterby. 


For praktiske oplysninger kontakt: Frederik Nielsen: 28 30 27 36

Kontaktperson:

Nanna Westerby

3337 4424

sfu@sfu.dk

Afsender:

SF Ungdom

Blegdamsvej 24A
2200 København N

35 36 17 77

sfu@sfu.dk

http://www.sfu.dk